Svijet

У Индонезији се преврнуо трајект са више од 200 људи

ЏАКАРТА - Трајект са више од 200 људи потонуо је код индонежанског острва Суматра, вјероватно због лоших временских прилика, саопштила је данас полиција.


Трајект "Думаи експрес" пловио је са острва Батам у мјесто Пеканбару у провинцији Риау када је потонуо око 10.00 часова ујутро по локалном времену у близини Сингапура, рекао је локални полицијски званичник Бој Херламбанг.

"Према званичним подацима на броду је регистровано 213 путника и 13 чланова посаде, укључујући капетана. Тренутно многи од њих су још живи у води и покушавамо да брзо дођемо до њих", рекао је Херламбанг, додајући да је до несреће дошло највјероватније због обилне кише и великих таласа и да је тешко доћи до брода због лошег времена.

Директор дирекције за транспорт морем Сунаријо рекао да су спасилачки тимови и локални рибари успјели да спасу велики број људи.

"Не могу да кажем колико је нестало људи. Рибари су спасили 15 лица, а спасилачки тиови успјели су да баце неколико појасева за спасавање, мислим да ћемо успјети да спасимо велики број путника", рекао је Сунаријо, додајући да брод није био претрпан.

Он је навео да трајект, чији је максималан капацитет 273 путника, није био препун и да је потонуо због лошег времена.

Индонезија, која има 234 милиона становника, покрива око 17 000 острва и основно средство транспорта су бродови и чамци на којима су услови безбједности веома лоши.

Најмање 335 људи изгубило је живот када је потонуо трајект код острва Сулавези у јануару. Више од 500 људи је погинуло када је потонуо трајект по олујном времену код обала Јаве у децембру 2006. године.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog