Republika Srpska

Koридор 10 готов 2012. године

БЕОГРАД - Министар за инфраструктуру Србије Милутин Мркоњић најављује да ће посљедња дионица незавршеног дијела Коридора 10 у дужини од 307 километара бити завршена до маја 2012. године.


Мркоњић је рекао да завршетак Коридора 10 криза неће пореметити и истакао да је и Коридор 11 велика шанса за Србију.

"Путно-железнички правац од Темишвара до Бара, преко Београда, наша је велика развојна шанса. Са Италијанима већ имам договор о модернизацији барске пруге, која ниједном није ремонтована од када је пуштена у рад. Италијани полако селе своја предузећа из Румуније код нас и освајају вршачку регију", изјавио је Мркоњић за београдске "Вечерње новости".

Он истиче да ће се трудити да Министарство на чијем је челу добије значајна средства из буџета да би током наредне године били реализовани важни пројекти, нагласивши да ће се свом снагом борити "за три ствари".

"Прва је 100 милиона евра за деоницу аутопута од Београда до Љига. Друга, 80 милиона евра, колико кошта 80 километара пута између престонице и Хоргоша. И трећа, 30 милиона за пројектовање и експропријацију уз Коридор 10", каже Мркоњић и додаје да је за експропријацију потребно шест милијарди динара и да она треба да буде готова до половине идуће године, као и двије милијарде за пројектовање.

Мркоњић је нагласио да његово Министарство не одустаје од пројекта 20.000 јефтиних станова, објаснивши да 100.000 људи само у Београду изнајмљује стан и да не може купити некретнину по цијени од 2.000 евра по квадрату, те да је његова идеја да метар квадратни не кошта више од 500 евра.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog