Društvo

Влада се сјетила штрајкача глађу

БАЊА ЛУКА - Одбор Народне скупштине Републике Српске за заштиту права избјеглица, расељених лица и повратника задужио је министре за избјегла и расељена лица Омера Бранковића, правде Џерарда Селмана и рада и борачко-инвалидске заштите РС Радета Ристовића да обаве разговор са Радомиром Кузмићем, који већ 12 дана штрајкује глађу испред парламента Српске.


"Потребно је да тројица министара обаве разговор са Кузмићем и пронађу рјешење како би се окончала његова агонија", рекао је данас новинарима предсједник овог одбора Миланко Михајлица након сједнице тог тијела.

Михајлица је навео да је Одбор оцијенио недопустивим да Кузмић 12 дана непрекидно штрајкује глађу испред Народне скупштине РС, а да власт РС за то нема адекватно рјешење.

Радомир Кузмић из бањалучког насеља Чесма већ 12 дана штрајкује глађу испред зграде Народне скупштине РС захтијевајући да парламент по хитном поступку стави ван снаге тзв. закон о ратним околностима који је наметнуо бивши високи представник у БиХ Волфганг Петрич.

Кузмић је рекао Срни да је штрајк глађу почео 12. новембра, јер је бањалучки Окружни суд 8. октобра потврдио пресуду Основног суда од 1. априла којом се поништава уговор о замјени некретнина који је 1992. године склопио са Драгомиром Будишом из насеља Чесма.

Радомир Кузмић је 1992. године мијењао имовину у Славонском Кобашу у општини Славонски Брод, у Хрватској, за имовину Драгомира Будише из Чесме у Бањалуци. Међутим, породица Будиша је 2003. године затражила поништавање уговора о замјени некретнина.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog