Svijet

Берлускони рок звијезда године!

РИМ - Италијански премијер Силвио Берлускони проглашен је "рокенрол звијездом године" у избору италијанског издања музичког часописа "Ролингстоун".


"Његова жудња за животом и његов непоновљив стил живота донијели су му невјероватну међународну популарност, посебно ове године", пише на насловној страни децембарског броја који ће се од уторка наћи на италијанским киосцима.

По ријечима уредника часописа, Карла Антонелија, израз "рокенрол" је недовољан да опише премијера који не силази са насловних страница.

"Парти манијаци" попут Рода Стјуарта, Брајана Џонса или Кита Ричарда, су и у својим најлуђим данима били "мала дјеца" у поређењу са италијанским лидером, каже Антонели.

Своје супарнике, 73-годишњи Берлускони успио је да декласира способношћу да непрестано буде у центру пажње подухватима достојним највећих рок звијезда.

Насловница најновијег броја италијанског "Ролингстона" са стилизованим ликом Берлусконија дјело је америчког илустратора Шепарда Ферија, аутора постера "Нада" за предсједничку кампању Барака Обаме.

На другом месту, иза Берлусконија, као личност која најбоље представља вриједности рокенрола, нашао се управо амерички предсједник, а на трећем папа Бенедикт XВИ јер је недавно издао музички ЦД у истој кући која је продуцирала и албуме Нирване.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog