Republika Srpska

БиХ: Нето плата у септембру 785 КМ

САРАЈЕВО - У БиХ просјечна исплаћена нето плата у септембру износила је 785 КМ, што је више за 1,2 одсто у односу на исти мјесец прошле, а мање за 1,7 одсто у односу на децембар прошле године, рекао је директор Агенције за статистику БиХ Зденко Милиновић.


Он је навео да је у поређењу са истим мјесецом лани, највеће повећање имао сектор остале друштвене, социјалне и личне услужне дјелатности од 4,9 индексних поена, те да га слиједе сектор рударства са повећањем од 3,6 и сектор трговине на велико и мало са 3,5 индексних поена.

„Ако се септембар упореди са просјеком 2008. године, највећи пораст имао је сектор снабдијевања електричном енергијом, плином и водом за 4,4 индексна поена, а слиједе га сектор превоза, складиштења и комуникација са повећањем од 1,5 и сектор остале друштвене дјелатности од 1,3 индексна поена", рекао је Милиновић.

Према његовим ријечима, у трећем кварталу ове године просјечна нето плата износила је 787 КМ, што је мање за 0,5 одсто у односу на други, када је просјечна нето плата износила 791 КМ.

Директор Агенције је рекао да је највеће повећање просјечне нето плате у трећем кваталу у односу на други имао сектор превоза, складиштења и комуникација за два индексна поена, а слиједе га сектор грађевинарства са 1,6 и прерађивачка индустрија са 1,1 индексних поена.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog