Politika

Инцко информисао Бан Ки-муна

Високи представник и специјални представник ЕУ Валентин Инцко састао се синоћ у Њујорку са генералним секретаром УН Бан Ки-муном, саопштено је из ОХР-а.


Информишући генералног секретара УН-а о политичким догађајима у Босни и Херцеговини, високи представник је поздравио усвајање Резолуције Савјета безбједности УН-а број 1895, којом се мандат ЕУФОР-а продужава до краја 2010. године.

"Води се важна политичка дебата која до сада није успјела да ријеши кључне политичке проблеме у Босни и Херцеговини," рекао је високи представник Инцко.

Примијетивши да је БиХ друштво са " посебним начинима долажења до консензуса" високи представник је рекао да је увјерен да ће "БиХ наћи пут".

Силазна политичка путања која траје три године, указала је на структурне недостатке Дејтонског споразума које је потребно исправити. "Међународна заједница ради интензивно са својим партнерима у земљи како би ријешила та питања" рекао је Инцко.

"Постоји континуиран међународни напор да се Босна и Херцеговина интегрише у евроатлантске структуре", наводи се у саопштењу ОХР-а

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog