Republika Srpska

Пет хиљада незапослених у Зворнику

ЗВОРНИК - На подручју општине Зворник посао активно тражи 5 065 лица и стопа незапослености на подручју ове општине износи 36, 26 одсто, рекао је руководилац послова у зворничком Бироу за запошљавање Горан Петровић.


Петровић је навео да на евиденцији Бироа има 1 872 квалификована, 1 734 неквалификована и 54 висококвалификована радника, док су остали поликвалификовани, неквалификовани, те са средњом вишом и високом школском спремом.

Он је додао да су у октобру из евиденције незапослених брисана 33 лица, али са има 217 новопријављених.

Петровић је подсјетио да је до 30. новембра отворен јавни позив Завода за запошљавање Републике Српске за Пројекат подршке запошљавања повратника, за који је Влада Српске издвојила средства из економско-социјалне компоненте Развојног програма.

"Пројекат се односи на самозапошљавање и рад код послодаваца", рекао је Петровић и напоменуо да лица са евиденције у компоненти запошљавања код послодаваца добију по 200, а код самозапошљавања 300 КМ, те да је ријеч о неповратним средствима.

Према Петровићевим ријечима, за сада има један послодавац који би путем овог програма запослио 25 радника, док су још три послодавца исказала потребу за запошљавањем радника.

"У ранијим позивима имали смо четири пројекта, којима је самозапослено и запослено осам лица", додао је Петровић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog