Društvo

Британске, руске и америчке службе крију трагове о Михаиловићу

БЕОГРАД - Србија вјерује да службе САД, Велике Британије и Русије у архивама крију писане трагове гдје је и како стријељан вођа четничког покрета из Другог свјетског рата генерал Драгомир Дража Михаиловић.


Републички тужилац Слободан Радовановић, који предводи државну комисију задужену за ову истрагу, рекао је да ће коначна слика о начину и мјесту погубљења Михаиловића бити склопљена када се добију нове информације које су затражене од иностраних архивских служби, а које треба ускоро да стигну.

"Тражили смо те доказе и надамо се да ћемо на основу њих доћи до Дражиног гроба", рекао је Радовановић и додао да су сви "домаћи извори" мање-више исцрпљени.

Он је навео да се не зна ко је био у стрељачком воду, нити се дошло до дијела списа судског предмета у којима је тачно записано када је, ко и на ком мјесту завршио егзекуцију Михаиловића.

Радовановић је навео да га изненађује колико је Михаиловићева родбина незаинтересована да помогне да се сазна истина о његовој смрти, наводећи да се кћерка и унук Драже Михаиловића нису одазвали позиву да дају ДНК узорак.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog