Republika Srpska

Бијељина: Уређење индустријске зоне

БИЈЕЉИНА - У Бијељини је данас почела прва фаза уређења индустријске зоне на простору иза Агротржног центра, недалеко од магистралног пута према Брчком.


Вриједност радова, који се односе на изградњу прилазног пута, које изводи предузеће "Бијељина пут", износи 20.000 КМ.

Начелник општине Бијељина Мићо Мићић изјавио је да је ријеч о површини од 21 хектара, али да је општина ушла у посјед пет хектара.

Мићић каже да преосталим неискориштеним земљиштем газдује предузеће "Град" и изразио очекивање да ће Влада РС донијети одлуку да оно буде додијељено општини да би се искористило за намјене Индустријске зоне три.

"Надам се да ће овај пројекат допринијети отварању нових радних мјеста, а истовремено и да се почне користити земљиште које већ 20 година није кориштено", рекао је Мићић.

Он је појаснио да се тренутно граде приступни путеви, а да ће потом, након тендера за јавну набавку за изградњу водовода и електро-мреже, који је већ расписан, у наредна два до три мјесеца услиједити реализација посла.

"Емитовањем обвезница обезбиједили смо средства за уређење Индустријске зоне три, али и Индустријске зоне два, која има више од 60 хектара земљишта, али ће реализација почети након што буду ријешени имовински односи", рекао је Мићић.

Нагласивши да ће настојати да општина покрије трошкове, али да власти не очекује профит јер ће "профит бити нова радна мјеста", Мићић је навео да ће путем лицитације бити понуђена продаја простора.

"Већ имамо пет-шест заинтересованих купаца који ће се појавити на лицитацији, а наш циљ је да инвеститори што јефтиније дођу до земљишта и направе производне погоне", истакао је Мићић и изразио увјерење да почетна цијена неће бити већа од 10 евра по метру квадратном.

Мићић је рекао да прву фабрику у овој индустријској зони очекује већ на прољеће, нагласивши да су за изградњу производних погона заинтересоване једна фирма из Зрењанина и једна из Аустрије, као и неколико са подручја Семберије.

Директор предузећа "Бијељина пут" Миле Јаковљевић каже да дужина саобраћајнице износи 640 метара и да је рок за завршетак радова седам дана.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog