Republika Srpska

TE Гацко кређе са радом након застоја

ГАЦКО - Термоелектрана Гацко послије подне ће бити укључена на мрежу након двадесетодневног застоја, потврдио ј извршни директор за производњу у овој термоелектрани Бранислав Рупар.


Термолектрана Гацко ноћас је била синхронизована на мрежу, али је у јутарњим часовима због пуцања на цијевном систему котла искључена са мреже.

Према Рупаревим ријечима, очекује се да ће током дана бити саниран квар, тако да би у послијеподневним часовима један од највећих произвођача електричне енергије у РС поново почео са радом.

Он је подсјетио да је до вишедневног застоја дошло због јаког невремена које је проузроковало нестанак 400-киловолтног и 110-киловолтног напона, усљед чега је дошло до квара турбогенератора.

Рупар истиче да је квар отклоњен, те да је застој искориштен и за чишћење котловског постројења и отклањање уочених недостатака у експлоатацији постројења.

"Упркос вишедневном застоју, неће бити већих одступања од планиране годишње производње електричне енергије која износи 1541,22 гигават час", рекао је Рупар.

Он је навео да је ово предузеће у октобу произвело 161 гигават час електричне енергије или 7,48 одсто више од планиране производње.

Рупар каже да имају и довољне залихе угља, уља, мазива и других енергената за несметан рад овог гиганта у наредном периоду.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog