Republika Srpska

Од идуће године у РС вода скупља 30 одсто

БАЊА ЛУКА - Потрошачи у Републици Српској од идуће године за воду ће морати да издвоје и до 30 одсто више новца него сада.


Вода би у Бањој Луци могла да поскупи за 30 одсто, у Бијељини од 15 до 20 одсто, а у Требињу и Братунцу за око 15 одсто.

Директор бањолучког предузећа "Водовод" Милан Мазалица рекао је да се ових дана ради на захтјеву за повећање цијене воде за 30 одсто, јер су некадашњи трошкови хемијске анализе воде са 80.000 КМ годишње повећани на 300.000 КМ.

Он је додао да је посљедња корекција цијене воде у Бањој Луци урађена у фебруару 2007. године, од када је основна цијена воде 0,80 фенинга по метру кубном.

"Струја је такође поскупјела, а и повећан је број илегалних прикључења на водоводну мрежу на периферији града", рекао је Мазалица.

Директор братуначког "Водовода" Раденко Васић рекао је да ће цијена вода у овој општини од идуће године бити већа за најмање 15 одсто, додајући да је један од разлога за поскупљење лош цјевовод, за чију поправку је потребно кредитно задужење.

Он је навео да је садашња цијена воде у општини Братунац 0,50 КМ по метру кубном.

Слична ситуација је и у општини Требиње, а директор предузећа "Водовод" у тој општини Зоран Сорајић рекао је да ће цијена воде бити већа за око 15 одсто.

Директор бијељинског предузећа "Водовод и канализација" Василије Мићић рекао је да ће повећање цијене воде за сљедећу годину бити 15 до 20 одсто, истичући да је разлог за поскупљење обавеза враћања кредита који је подигнут за изградњу канализације.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog