Politika

Kритике ПДП на рачун Нацрта буџета

БАЊА ЛУКА - Члан Извршног одбора Партије демократског прогреса Милојко Грујичић критиковао је данас Нацрт буџета Републике Српске за наредну годину, јер је њиме предвиђено смањивање плата буџетским корисницима и средстава за социјални програм са 17 на 10,7 милиона КМ.


Он је рекао на конференцији за новинаре у Бањoj Луци да је актуелна власт у РС обећала инвестиције, изградњу мреже ауто-путева, електрана, али да, како каже, нема ни визије ни стратегије и да "води политику од вечери до јутра".

Грујичић тврди да је аустријска компанија "Штрабаг" одустала од концесије за иградњу аутопутева и да Влада РС, како је навео, скрива ту информацију.

Он је навео да је несхватљиво да СНСД у Народна скупштина РС није прихватио извјештај главе службе за ревизију јавног сектора о извршеној ревизији Инвестиционо-развојне банке и њена четири фонда, која су добила негативно ревизорско мишљење.

Грујучић је најавио да ће Предсједништво ПДП-а наредне недјеље разматрати радни документ о уставним промјенама, који је политичким странкама у БиХ уручио генерални директор за иностране и војнополитичке послове при Генералном секретаријату Савјета ЕУ Роберт Купер.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog