Politika

Moстар: На ванредној сједници неће бити ријечи о градоначелнику

МОСТАР - Предсједник Градског вијећа Мостара Данијел Видовић сазвао је за сутра ванредну сједницу вијећа на чијем дневном реду није избор градоначелника и усвајање буџета за ову годину, већ неколико тачака које се тичу капиталних пројеката у граду.


Вијећници ће сутра, између осталог, разматрати Одлуку о измјени Просторног плана општине Мостар-Град Мостар, Информацију о реализацији пројеката које финансира Свјетска банка и Одлуку о давању сагласности за издавање гаранције Министарству финансија Федерације БиХ за отплату кредита Свјетске банке за Јавно предузеће "Депонија" д.о.о. Мостар.

Ово је прва сједница у протеклих годину дана на којој ће бити расправљано о питањима која су од важности за град, док су све протекле почињале и завршавале причом о избору градоначелника и усвајању буџета за Град.

Осим бројних проблема који су се нагомилали у граду, припадници Професионалне ватрогасне јединице Мостар и запослени у Градској управи још се налазе у штрајку и захтијевају да сутра буде разматран буџет за 2009., јер је одлука о привременом финансирању коју је донио високи представник у БиХ Валентин Инцко истекла 30. септембра.

Инцко је је након задње сједнице Савјета за провођење мира рекао да ће он донијети одлуку за Мостар до краја овога мјесеца, јер од 30.октобра, када је наложио Градском вијећу Мостара да тајним гласањем изабере градоначелника, ништа није урађено.

Мостар нема градоначелника 420 дана.

Сједница Градског вијећа Мостара заказана је 13.00 часова.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog