Društvo

Министар уручио седам минибусева за превоз ученика

БАЊАЛУКА - Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић уручио је данас представницима основних школа из више градова Српске кључеве седам минибусева намијењених за превоз ученика.


Касиповић је, новинарима након свечане додјеле, рекао да је Влада из Развојног програма РС за набавку 15 минибусева издвојила 1.178.525 КМ, подсјетивши да је 12. новембра уручио кључеве за првих осам возила.

"Минибусеви су намијењени школама на подручју цијеле РС и овом акцијом настављамо активности из ранијег периода када смо у школама Српске рјешавали ово горуће питање у вези са безбједношћу превоза ученика, јер је било школа у којима су комбији који превозе дјецу старији више и од 20 година", истакао је Касиповић.

Према његовим ријечима, ови минибусеви омогућиће угоднији, безбједнији и сигурнији превоз ученицима до њихових школа.

"Захтјевамо од директора школа да са нарочитом пажњом бирају возаче ових возила, да брину о ученицима и да њихова безбједност буде на највишем нивоу", поручио је Касиповић и најавио да ће Влада и сљедеће године обезбијети средстава за ову намјену.

Директор ОШ "Петар Кочић" у Колима код Бање Луке Бошко Марић рекао је да ће у овој школи минибус користити око 30 ученика, те да је набавка овог возила представља велику ствар за ученике.

У овој, другој испоруци, минибусеве су добиле ОШ "Петар Кочић" у Колима код Бање Луке, ОШ "Петар Кочић" у Ситници код Рибника, ОШ "Петар Кочић" у Шипрагама код Котор Вароши, ОШ "Петар Петровић Његош" у Билећи, ОШ "Свети Сава" у Фочи, ОШ "Вук Караџић" у Бараћима код Мркоњић Града и ОШ "Свети Сава" из Љубиња.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog