Republika Srpska

Ефекат Пунто: Крагујевчани почињу производити дизалице за аута

КРАГУЈЕВАЦ - Предузеће "Промотор ирва" из Крагујевца најавило је данас да ће у фебруару 2010. године почети серијску производњу ручних дизалица "пантограф" за потребе компаније "Фијат аутомобили Србија".


"Промотор ирва" једно је од два предузећа које је компанија "Фијат аутомобили Србија" изабрала за прве добављаче из Србије, a уговор је потписан почетком новембра у Министарству економије и регионалног развоја Србије.

Власник ове фирме Слободан Радовић изјавио је да је ријеч о производњи ручних дизалица за аутомобиле "пунто класик", а да је годишња вриједност уговора 15.000 евра.

"Уговор са компанијом `Фијат аутомобили Србија` значајан је за наше предузеће јер је то први корак и прилика да искажемо способности да бисмо у наредном периоду били глобални испоручилац дизалица за италијански `Фијат`", рекао је Радовић.

Он је рекао да ово предузеће запошљава 46 радника и да годишње производи од 350 000 do 400.000 ручних дизалица.

Предузеће "Промотор ирва" од 2002. године испоручило је милион ручних дизалица за групу "Пежо-Ситроен", a од октобра ове године сарађује и са "Џенерал моторсом" за који прави дизалице за "опел корсу".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog