Republika Srpska

Настављено слабљење берзи у Емиратима

ДУБАИ - Берзе у Дубаију и Абу Дабију ослабиле су данас за 6,25, односно 5,91 одсто, чиме је настављен тренд великих губитака усљед бојазни од неисплаћивања дугова компаније "Дубаји ворлд".


Инвеститори су узнемирени саопштењем Министарства финансија Уједињених Арапских Емирата о томе да Влада неће гарантовати исплату дуга од 59 милијарди долара, иако је „Дубаи ворлд" конглометар под државном контролом.

Конгломерат је саопштио да жели да се измијене услови отплате дијела дуга у износу од 26 милијарди долара, као и да реструктурише своје компаније које дугују новац.

Индекс ДФМ у Дубаију изгубио је 121,3 поена и пао на ниво од 1 819,33 поена, док је индекс берзе у Абу Дабију ослабио за 157,68 поена и сада износи 2 510,55 поена.

Од поновог отварања берези послије четвордневног муслиманског вјерског празника, акције на финансијском тржишту у Дубаију ослабиле су за 13 одсто, док је Абу Даби изгубио проценат више.

Сектор некретнина у Дубаију ослабио је данас за 8,55 одсто, а финансијски и инвестициони сектор забиљежио је пад за 9,6 одсто.

Гигант на тржишту некретнина „Емар" потонуо је за 9,87 одсто, а компанија „Дубаи исламик" изгубила је 9,84 одсто вриједности.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog