Politika

Баштинац: ПДП игра дјечије игрице

БАЊА ЛУКА - Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Никола Баштинац сматра дјечијом игром иницијативу ПДП-а, којом се тражи да од наредне године за 50 одсто буду смањење плата народних посланика за професионални рад у парламенту.


"Оваква иницијатива ПДП-а представља дјечију игру, јер они дају такав приједлог и `моле Бога` да то не буде усвојено", рекао је Баштинац данас новинарима у Бањалуци, коментаришући иницијативу Посланичког клуба ПДП-а.

Баштинац сматра да је реално смањење плате професионалних народних посланика за 15 одсто и да та средства буду преусмјерена према запосленим у институцијама основног и средњег образовања, како је то предложио клуб посланика СНСД-а.

Клуб посланика ПДП-а у Народној скупштини РС предложио је усвајање закључка којим ће се плате народних посланика на професионалном раду у парламенту РС у 2010. години смањити за 50 одсто и истовремено укинути накнаде посланика непрофесионалаца.

Посланик ПДП-а Перица Бундало током скупштинске расправе о Нацрту буџета РС за 2010.годину рекао је да ПДП предлаже закључак којим Народна скупштина РС захтијева од Секретаријата парламента РС да у року од 30 дана достави податке о свим примањима по свим основама на мјесечном нивоу за народне посланике од 1. јануара 2008. до 30. октобра 2009. године.

Бундало је предложио закључак којим Народна скупштина РС захтијева од Владе РС да парламенту РС достави информацију о радно-правном статусу, функцији коју обављају и примањима непрофесионалних народних посланика од 1. јануара 2008. до 30. октобра 2009. године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog