Republika Srpska

Инвеститори из Израела граде куће у бањолучким насељима

БАЊА ЛУКА - Група инвеститора из Израела градиће посредством бањолучке агенције "Емералд", мини-насеље од око 50 породичних кућа за продају у бањолучком предграђу Куљани, а затим и у насељима Павловац, Пријечани и Чесма.


Куће на парцелама од по 500 квадрата продаваће се по цијени по којој се у граду може купити стан од 30 или 40 квадрата.

Изградња приземних кућа планирана је на земљишту површине око 30 000 метара квадратних, тржног центра на око 10 000 квадрата, а инвеститор агенција "Емералд", најављује да ће направити и неколико путева са расвјетом.

Агенција "Емералд" је власник око 300 000 метара квадратних земљишта, које је у четири предграђа куповала током претходне двије године, а највише кућа градиће се у Пријечанима, гдје је терен за градњу најквалитетнији.

Изградња првих кућа требало би да почне у марту наредне године, а нешто касније градиће се и продајни центар у Куљанима у којем би били смјештени супермаркет, теретана, пекара, ДВД клуб, те прва здравствена амбуланта у овом насељу.

У току су и разговори са управом града Бања Лука у вези са изградњом школе или вртића.

Према ријечима Ивоне Обрадовић из агенције "Емералд", инвеститори и власници ове куће имају искуство у изградњи и развијању средина, посебно у Израелу, а на Балкану су присутни посљедњих пет година, понајвише у Црној Гори гдје планирају изградњу етно-села код Херцег Новог.

На пројектима изградње у Бањој Луци ови инвеститори сарађују са Представништвом РС у Израелу које води Арије Ливне.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog