Politika

Борци за Статут су се борили за себе

НОВИ САД - Предсједник посланичке групе Демократске странке Србије (ДСС) у Скупштини Војводине Борко Илић изјавио је да се "борци" за нови покрајински Стаут нису борили за нове надлежности, него нову количину власти.


"Сви они који су се наводно борили за децентрализацију Војводине, борили су се заправо за више својих надлежности, више власти, како би наместили више пројеката својим пријатељима, рођацима и страначким фирмама", рекао је Илић, новинарима прије почетка данашњег засједања покрајинског парламента.

Он је додао да ДСС тек сад креће у беспоштедну борбу против противуставног Статута Војводине.

"Никад нећемо дозволити конфедерализацију Србије, коју су замислили статутотворци у Новом Саду и Београду. Борба свим правним средствима трајаће више година, али ће Војводина на крају постати оно што је требала сад да буде - покрајина чије су аутономне надлежности утврђене Уставом Србије", навео је Илић.

У Новом Саду траје сједница Скупштине Војводине, а посланици разматрају само једну тачку дневног реда и то извјештај о пословању Фонда за капитална улагања од 12. децембра 2006. године до 10. новембра ове године.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog