Društvo

Србија: Више од половине грађана не жели да се вакцинише

БЕОГРАД - Двије трећине пунољетних грађана Србије осјећа се, у мањој или већој мјери, угрожено због епидемије новог грипа, која је у Србији проглашена у новембру 2009. године, али више од половине ипак не планира да се вакцинише, показали су резултати најновијег истраживања агенције ТНС Медијум галуп.


Угроженијим се осјећају Београђани, као и становници југоисточне Србије, док се становници сеоских насеља, као и централно-западне Србије у знатно мањој мјери осјећају угрожено због епидемије.

Резултати истраживања показали су и да више од половине грађана, њих 52 одсто, не планира да се вакцинише против новог грипа, 29 одсто анкетираних намјерава, док 19 одсто још није сигурно.

Да вакцина против новог грипа није безбједна сматра 41 одсто грађана, док 32 процента није сигурно у њу, а да је вакцина безбједна истиче нешто мање од трећине, односно 27 одсто.

Повјерење у вакцину знатно је код старијих особа, као и међу становницима Војводине, који су навели да ће се ваксинисати против новог грипа.

Истраживање је проведено од 17. до 22. новембра.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog