Društvo

Влада РС разматра консолидовани извјештај буџета

БАЊА ЛУКА - Влада Републике Српске требало би да на данашњој сједници разматра консолидовани извјештај о извршењу Буџета РС за период од 1. јануара до 30. септембра.


На дневном реду је и приједлог одлуке о кориштењу 5.000.000 КМ са рачуна посебних намјена Фонда за развој источног дијела РС, те приједлог одлуке о коришћењу 418.030 КМ са рачуна посебних намјена, по основу емисије обвезница РС за измирење материјалне и нематеријалне штете, настале у периоду ратних дејстава од 20. маја 1992. до 19. јуна 1996. године.

Предвиђено је и да буду разматрани приједлози одлука о коришћењу 10.000.000 КМ са рачуна посебних намјена Фонда становања РС и 20.000.000 КМ са рачуна посебних намјена Фонда за развој и запошљавање РС.

По хитном поступку требало би да буду разматрани приједлози закона о измјенама и допунама Закона о судовима, Закона о правима бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца одбрамбено-отаџбинског рата РС, Закона о заштити на раду, Закона о заштити цивилних жртава рата.

Министри ће, између осталог, разматрати и Приједлог закона о угоститељству, као и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о научноистраживачкој дјелатности.

На дневном реду сједнице биће и нацрти закона о посебном режиму извршења казне затвора, о инспекцијама у РС, о туризму, о високом образовању, те о уџбеницима у основним и средњим школама.

Влада ће разматрати и Нацрт закона о стипендирању и школовању младих талената, као и нацрте закона о стицању статуса самосталних умјетника, о предметима опште употребе, о националним парковима, о измјенама и допунама Закона о цивилној заштити, те Нацрт закона о допунама Закона о држављанству РС.

Дневним редом је предвиђено и разматрање Приједлога стратегије образовања РС за период од 2009. до 2014. године и Приједлога стратегије развоја културе РС за период од 2010. до 2015. године.

Сједница Владе РС заказана је за 10.00 часова, а конференција за новинаре за 13.00 часова.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog