Politika

Љајић: Надамо се добрим вијестима из Њујорка

БЕОГРАД - Шеф Националног савјета за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић вјерује да ће вијести из Њујорка, гдје ће главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц поднијети извјештај, бити добре и да неће бити непријатних изненађења.


"Очекујемо крајње објективан, најпозитивнији извештај до сада. Ово ће бити први извештај у којем неће бити замерки на рачун Србије и у којем се јасно наводи да чинимо све да ухапсимо преостале хашке оптуженике. Важно је да питање сарадње више није политичко, него техничко и оперативно питање", рекао је Љајић.

Љајић вјерује да ће Брамерцов извјештај на адекватан начин бити третиран у међународној заједници, наводећи Брамерцови "позитивни сигнали" апсолутно нису успорили потрагу за Ратком Младићем.

"Напротив, нама ће тај позитиван извештај помоћи да под мањим притисцима наставимо активности на лоцирању преостале двојице хашких оптуженика", рекао је он.

Љајић је истакао да нико у овом тренутку не може да каже гдје су Ратко Младић и Горан Хаџић, али се проводе све активности као да су и Младић и Хаџић у Србији.

Он је додао да ништа више неће говорити о Младићу док не буде ухапшен.

Љајић је нагласио да је јасно да Младић не би могао сам успјешно да се скрива, истичући да јатаци нису циљ и да их је неупоредиво мање него што их је својевремено било, али су они средство да се дође до Младића.

Он је рекао да остаје при обећању да ће се повући са мјеста координатора Акционог тима уколико до краја године не буде ухапшен Младић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog