Sport

Партизан прекинуо серију Уникахе

МАЛАГА - Кошаркаши Партизана побиједили Уникаху 72:64 (21:18, 11:11, 17:15, 23:20) у шестом колу групе Б Евролиге што је први пораз тима из Малаге у такмичењу.


Сјајном игром у одбрани 'црно-бели' су прекинули серију Уникахе на свом терену гдје није била поражена последњих 18 утакмица. Партизан је Шпанце побиједио идентичним резултатом којим је изгубио у 'Пиониру'.

Српски шампион сада има по три побједе и пораза. 'Црно-беле' је предводио трио Кецман (16п, 10ск), Марић (12п, 8ск), Робертс (7п, 12ск).

Најбољи у домаћем тиму био је Лоренс Луис са 11 поена и седам скокова, Џоел Фриленд је имао 12 поена и четири скока, а Берни Родригез је убацио десет поена. Уникаха је и даље прва у групи са пет побједа и једним поразом.

'Црно-бели' су одлично отворили утакмицу, послије пет минута стигли до вођства од 10:4, а у седмом је било 16:8. Ипак, домаћи тим се послије тајмаута серијом 10:2 вратио у игру па је први период окончан са 21:18.

У других десет минута Партизан није успио да се одлијепи али је наставио да контролише резултат па је и на полувријеме отишао са три поена предности.

Најбољи у тиму Партизана у првом полувремену били су Алекс Марић са осам поена и четири скока, док је Лоренс Робертса поред пет поена има и седам ухваћених лоти, од чега чак пет у нападу. Седам поена и пет скокова има Душан Кецман.

Уникаху је у овом периду предводио Берни Родригез са пет поена док су Такуан Дин, Џоел Фриленд и Лоренс Луис убацили по четири.

'Црно-бели' су и већи део трећег периода били много бољи од Уникахе. Сјајном одбраном су дозволили ривалу само 15 поена, али лош шут за три поена онемогућио је Партизану да створи значајнију разлику.

У петом минуту српски представник је постигао тек другу тројку на мечу, а убрзо и трећу па је први пут имао десет поена предности. Међутим, Уникаха се послије тајмаута поново враћа па Партизан период завршава са вођством 49:44.

Серијом Мекејлеба и Божића Партизан за само три минуте у последњем периоду постиже десет поена и долази до 59:48. Ова серија је била одлучујућа јер кошаркаши Уникахе у завршници меча нису успјели да сломе одбрану Партизана. Најближе што су били је осам поена заостатка, али је Душан Кецман тројком два минута прије краја дефинитивно ријешио утакмицу.

Партизан у следећем, седмом колу у 'Пиониру' 10. децембра дочекује турски Ефес Пилсен.

Уникаха: Кук 4, Родригес 10, Дин 6, Велш 6, Синановић 2, Рубио 2, Лима 5, Фриленд 12, Вилијамс 2, Луис 11, Бланко 4

Партизан: Робертс 7, Синовец, Мекејлеб 10, Кецман 16, Милошевић 7, Рашић 5, Митровић, Божић 6, Марић 12, Весели 5, Ђекић 2, Вранеш 2

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog