Politika

Брамерц: Србија ''наставља да побољшава сарадњу''

ЊУЈОРК - Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц изјавио је данас пред Савјетом безбједности УН да Србија „наставља да побољшава сарадњу" са Трибуналом и признао напоре власти да се доће до преосталих бјегунаца.


Сарадња српских власти са Тужилаштвом „наставља да се побољшава", рекао је Брамерц подносећи годишњи извјештај Савјету безбједности и додао да се захтјеви Тужилаштва за добијањем докумената неопходних за суђења рјешавају по хитном поступку.

Тадић: Извјештај објективан и позитиван

Предсједник Србије Борис Тадић изјавио је да је извјештај главног тужиоца Хашког трибунала Сержа Брамерца веома објективан и позитиван и истакао да ће Србија учинити све да испоручи Хагу преостала два оптуженика.

„Тадић је оцијенио је да је Брамерцов извјештај, који је данас представљен пред Савјетом безбједности Уједињених нација веома позитиван и изразио задовољство због те чињенице", наводи се у саопштењу из кабинета предсједника Србије.

Тадић је рекао да ће Србија учинити све да „пронађе, ухапси и у Хаг пребаци преосталу двојицу оптуженика", као и да је извјештај главног тужиоца тог трибунала веома објективан.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog