Svijet

Путин воли кефир

ЛОНДОН - Британски дневник "Фајненшел тајмс" оквалификовао је као бравурозно обраћање руског премијера Владимира Путина и оцјењује да је он на овај начин "ојачао своју хегемонистичку политичку позицију".


Према писању листа, Путин је јучерашњем наступом ојачао позицију и то у вријеме када се чини да трпи критике које на његов рачун упућује предсједник Дмитриј Медведев.

Путин је, поручивши да не намјерава да напусти политичку сцену, још једном показао да је "добри цар", односно човијек народа.

Лист наводи да се Путни није либио да одговара на питања из разни области од иранског нуклеарног програма и тероризма, па до оних економских.

Путин је једном грађанину понудио помоћ да нађе посао.

На питање да ли пије "јогурт или јогурт" - са разликом у наглашавању првог или другог слога, Путин је одговорио да пије кефир.

Они који су телефоном постављали питања Путину углавном су били грађани са ниским и средњим примањима који гледају телевизију по четири и више сати дневно.

"Фајненшел тајмс", ипак, Путинове телевизијске наступе оцјењује јединственим у постсовјетској ери, наводећи да он то, упркос чињеници да је некада био агент КГБ, ради са лакоћом.

Лист преноси и податак да Путин ужива популарност попут поп звијезда или спортског хероја и да се његов рејтинг креће између 55 и 70 одсто, док је популарност предсједника Медведева не прелази десет одсто.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog