Društvo

Додик примио Радомира Кузмића

БАЊА ЛУКА - Радомир Кузмић, избјеглица из Хрватске, који је 21 дана штрајковао глађу испред Народне скупштине Републике Српске, изјавио је да је предсједник Владе РС Милорад Додик наредио министрима да сачине допис Окружном суду Бања Лука да би деложација била обустављена.


"Не знам како да захвалим Додику на његовом настојању да ми помогне и стане иза моје породице послије мука које смо претрпјели, те да нам пружи неку сигурност до коначног рјешења нашег проблема", рекао је Кузмић новинарима у Бањој Луци, након пријема код премијера Српске.

Валентина Станић, правни заступник породице Кузмић, сматра да је у случају Кузмић прекршен Закон о облигационим односима, јер се опште ратне околности не могу узети као разлог за утврђивање ништавости уговора о замјени некретнина, него се у сваком слуачју морају утврдити појединачни разлози.

"Очито да је тужитељ Драгомир Будиша посегао за преваром, јер након потписивања уговора о замјени некретнина није отишао у замијењену имовину, већ преко Њемачке у Аустралију, док је Кузмић сачувао његову имовину у Бањој Луци", истакла је Станићева.

Станићева је рекла да је породица Кузмић Врховном суду РС наложила ревизију пресуде Окружног суда Бања Лука, истичући да ће уложити апелацију Уставном суду БиХ уколико не буде резултата, а ако затреба и Европском суду за људска права у Стразбуру.

Кузмић је прекинуо вишедневни штрајк глађу 2. децембра, након што је разговарао са премијером РС Милорадом Додиком.

Кузмић је тада рекао да је од Додика добио обећање да до деложације неће доћи све док се не ријеши његово стамбено питање.

Радомир Кузмић је 12. новембра почео је штрајк глађу испред Народне скупштине РС, захтијевајући да парламент по хитном поступку стави ван снаге такозвани закон о ратним околностима, који је наметнуо бивши високи представник у БиХ Волфганг Петрич.

Он је рекао да је ступио у штрајк глађу, јер је Окружни суд Бања Лука, 8. октобра, потврдио пресуду Основног суда у овом граду од 1. априла, којом се поништава уговор о замјени некретнина, који је 1992. године склопио са Драгомиром Будишом из Бање Луке.

Кузмић је 1992. године мијењао имовину у Славонском Кобашу, у општини Славонски Брод, за имовину Драгомира Будише из Чесме у Бањој Луци. Међутим, породица Будиша је 2003. године затражила поништавање уговора о замјени некретнина.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog