Društvo

Успјех фирми из БиХ на салону ''Брисел/Инова/Еурека''

БАЊАЛУКА - Пољопривредни институт Републике Српске, фирме "Нитес" из Бање Луке и "РИЗ Крајина" из Бихаћа добили су престижна признања на Свјетском салону проналазака, истраживања и нових технологија "БриселИнова/Еурека", изјавио је данас службени представник Салона у БиХ Мићо Гаћановић.


Он је на конференцији за новинаре у Бањој Луци истакао да је Златном медаљом са назнаком, за заштићени знак разликовања са географским поријеклом награђен власник предузећа "РИЗ Крајина" Рифат Тахрић, а Златном медаљом директор "Нитеса" Дмитар Чичковић и директор Пољопривредног института РС Михајло Марковић.

Гаћановић је додао да је међународни жири на Салону наградио Чичковића, Тахрића и Марковића Орденом заслуга за стваралаштво "Брисел/Еурека".

Он је додао да су министар за економију Белгије и делегација Пољске уручили посебне нагладе директору "Нитреса" Чичковићу за допринос развоју стваралаштва, дјеловања и рада овог предузећа у региону.

Свјетски салон проналазака, истраживања и нових технологија "БриселИнова/Еурека" одржаван је од 19. до 21. новембра ове године у Бриселу, гдје је учествовало преко 500 излагача из 108 земаља.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog