Politika

Eгереши: Српски Закон о националним савјетима као примјер

НОВИ САД - Предсједник Скупштине Војводине Шандор Егереши изјавио је у мађарском граду Ходмезевашархељу да Закон о српским националним савјетима може да послужи као добар примјер многим државама у Европи.


"Тим законом створен је неопходан институционални оквир за јачање и очување националног идентитета мањина које живе у Војводини, због чега може да послужи као пример многим европским држама", рекао је Егереши.

У саопштењу из његовог кабинета наводи се да је Егереши рекао да је нови војвођански Статут тренутни максимум кад је у питању аутономни статус Војводине.

"Неопходно је међутим што пре донети пратеће законе о имовини и финасирању покрајине, који су нужни како би се процеси децентрализације у Србији још више ојачали", оцијенио је Егереши.

Предсједник војвођанског парламента отворио је данас у мађарском граду Ходмезевашархељу свечану академију на којој су се представили умјетници, хорови и културно-умјетничка друштва мађарске националне заједнице из Бачке Тополе, Новог Сада и Старог Бечеја.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog