Politika

Почео конгрес Чавићеве партије

БАЊА ЛУКА - У Бањалуци се одржава Први конгрес Демократске партије на којем би требало да буде усвојен статут и програм странке, политичка декларација којом ће бити дефинисана политика партије у наредној години, те изабрани чланови главног одбора и предсједник странке.


По завршетку конгреса, биће одржана и прва конститутивна сједница Главног одбора ДП.

Уочи почетка Конгреса, предсједник ДП Драган Чавић изјавио је новинарима да на ову партију у будућности треба рачунати као на, како је рекао, релевантног учесника у свим политичким догађајима.

Напоменувши да је данашњи конгрес резултат десетомјесечног рада ДП, Чавић је оцијенио да би до следећих локалних избора за три године, ова странка сигурно требало да има инфраструктуру равну осталим релевантним политичким актерима у РС и БиХ.

"Ми једноставно желимо да будемо што заступљенији у парлементарном животу РС и БиХ", рекао је Чавић додавши да је рано говорити о прогнозама за изборе, јер ће то, како је рекао, вријеме најбоље показати.

Чавић је рекао да ДП тренутно има око 16 000 чланова у 50 општина у РС и четири у Федерацији БиХ, те да су амбиције странке да до прољећа наредне године општински одбори буду формирани у свих 62 општине РС и, осим кантона један и десет у Федерацији БиХ, уђе и у Сарајевски и Херцеговачко-неретвански кантон.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog