Društvo

Kaда ће ОХР почети плаћати порезе и доприносе?

БАЊА ЛУКА - ОХР никад није одговорио на питање када ће почети плаћати порез на плате и доприносе за своје запослене у пуном износу, рекла је замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић која је то питање поставила на сједници одржаној 18. јуна.


"Очекивала сам да ће ОХР престати са класичном утајом пореза и доприноса на плате у Републици Српској и Федерацији БиХ. То се није десило, а одговор из ОХР-а никад није стигао. Недопустиво је тако нетранспарентно понашање ОХР-а, а тиме се наноси и огромна штета ентитетским буџетима", рекла је Мајкићева.

Портпарол ОХР-а Марио Бркић није одговорио да ли је тачно да ОХР од јуна до данас није одговорио на делегатско питање Мајкићеве.

"Порези и доприноси се плаћају у складу са законом и споразумима OHR-а са ентитетима и дистриктом Брчко", навео је у одговору Бркић.

У делегатском питању Мајкићеве наведено је и да OHR од 1996. до 2001. године није уопште плаћао порезе и доприносе на плате локалног особља, а да од 2001. године пријављује само око 20 одсто личних примања запослених, "чиме се наставља утаја пореза и доприноса".

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog