Politika

Mилојчић: Очекивали смо пријем у МАП

БАЊА ЛУКА - Начелник Здруженог штаба Оружаних снага БиХ Миладин Милојчић рекао је да је БиХ начинила крупне искораке у правцу реформе одбране и да очекује да БиХ неће дуго остати изван Акционог плана за чланство у НАТО-у /МАП/.


"Истински смо очекивали да ћемо прећи ову степеницу и бити примљени у МАП. Све што је постављено пред нас, ми смо реализовали", рекао је Милојчић за и додао да угао професионалног војника не познаје разочарење.

Он је одбацио тврдње да је неупућивање војника из БиХ у Авганистан један од разлога због којих БиХ није примљена у МАП.

"Мислим да то није један од разлога, јер неке земље немају ниједног представника, али су оствариле МАП", рекао је Милојчић, истичући да је упућивање припадника Оружаних снага у операције изван земље стручно питање, али да није искључена могућност политичке конотације на другим нивоима, посебно када се тражи одговор на оправданост учешћа у мировним операцијама.

Он је навео да ниједан војник неће спекулисати да ли је нешто политика урадила или није, подсјећајући да је Законом о одбрани БиХ дефинисано да се Оружане снаге не могу користити у политичке сврхе нити у активности политичких странака.

Министри иностраних послова чланица НАТО-а сагласили су се у петак да је превише рано да БиХ понуде МАП.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog