Politika

Eксперти Европске комисије стижу у контролу

БАЊА ЛУКА - Експертска група Европске комисије допутоваће данас у вишедневну посјету БиХ како би извршила увид у испуњавање услова из Мапе пута за либерализацију визног режима.


Експерти, који ће боравити у БиХ до 10. децембра, на терену би требало да се увјере како функционише систем издавања биометријских пасоша и да изврше провјеру безбједности идентификационих докумената који се издају у БиХ.

Директор Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података /ИДДЕЕА/ Синиша Мацан очекује да ће се чланови експертске групе Европске комисије увјерити да сви органи и институције у БиХ задужени за издавање идентификационих докумената раде свој посао у складу са прописима.

"Сигурно је да је БиХ за релативно кратак период успјела да изврши све припреме. Европска комисија не би долазила у БиХ да није процијенила да је све спремно", рекао је Мацан Срни пред долазак експертске групе Европске комисије у БиХ.

Мацан је истакао да ће чланови експертске групе методом случајног узорка одредити општине које ће посјетити током четвородневног боравка у БиХ, како би се у директном контакту увјерили на који начин службеници који раде на издавању докумената обављају свој посао.

"Они провјеравају да ли службеници своје обавезе врше у складу са законом, да ли постоје процедуре у случају евентуалних проблема и непосредно се увјеравају да ли су службеници довољно обучени да издају документа БиХ", рекао је Мацан.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog