Politika

Николић: Вождовац је Србија у малом

БЕОГРАД - Српска напредна странка Томислава Николића оцијенила је да побједа те странке на поновљеним изборима у београдској општини Вождовац показује однос снага на републичком нивоу као „Србија у малом".


Николић је рекао да се убједљивом побједом његове странке на Вождовцу полако профилише политичка сцена у Србији.

"Сви су тога свесни. Вождовац је отприлике Србија у малом и све што можете да затекнете у Србији на парламентарним изборима, затекнете на територији Вождовца", рекао је Николић на конференцији за новинаре.

Позив СНС-а на договор о коалицији у општини Вождовац очекује коалиција ДСС-НС Војислава Коштунице и Велимира Илића, која сматрА да су резултати избора на Вождовцу показали да су у Београду и у Србији потребне промјене и да би ускоро требало да услиједе и ванредни парламентарни избори.

Странка Г17 плус Млађана Динкића и ЛДП Чедомира Јовановића, које нису прешле цензус, изразиле су незадовољство резултатима избора, сматрајући да су ти резултати „опомена и поука".

Према коначним резултатима Општинске изборне комисије Вождовца, Српска напредна странка освојила је на ванредним локалним изборима у тој општини 37 одсто гласова или 26 мандата, док ће Коалицију "За бољи Вождовац" у будућој управи имати 20 одбрника, пошто је за њу гласало 28,45 одсто изашлих бирача.

Коалиција ДСС-НС са 8,57 одсто гласова добила је на јучерашњим изборима шест одборничких мјеста, а коалиција СПС-ПУПС-ЈС је са 6,54 одсто гласова освојила четири мандата.

Цензус, осим Г17 и ЛДП, нису прешли ни радикали.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog