Društvo

Taдићу казна од 40.000 динара

БЕОГРАД - Предсједник Србије Борис Тадић, министар омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић и предсједник Скупштине града Београда Александар Антић кажњени су са по 40.000 динара због испијања шампањца након утакмице Србија - Румунија.


Предсједник Градског суда за прекршаје Зоран Пашалић изјавио је београдским медијима да су рјешења о изреченој казни учесницима у поступку послата и да ступају на правну снагу осам дана од уручења, уколико у међувремену не буду уложене жалбе.

"О образложењу судске одлуке не може се говорити све док она не ступи на правну снагу", рекао је Пашалић и додао да детаљи из судског рјешења могу бити откривени за осам дана уколико ниједна страна не буде уложила жалбу.

Минимална казна предвиђена за испијање алкохола на спортским теренима је 30.000 динара, а максимална 50.000 динара, а уколико починилац нема новца да плати казну она може бити преиначена у 60 дана затвора. Уколико се исти прекршај понови, изриче се забрана присуства утакмицама.

Предсједник Србије, министар омладине и спорта и предсједник Скупштине Београда испијали су шампањац на прослави послије утакмице 10. октобра на којој се Србија, побједом над Румунијом, квалификовала за Свјетско првенство, а фотографије је објавила дневна штампа.

Послије тога полиција је против њих поднијела прекршајне пријаве, а о њиховом прекршају одлучивало се у три одвојена поступка.

Тадић, Самарџић-Марковић и Антић нису се позвали на имунитет, а нису ангажовали ни браниоце.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog