Republika Srpska

Синдикат тражи останак плата испод 1.000 КМ на истом нивоу

БАЊАЛУКА - Синдикат образовања, науке и културе упутио је данас допис Министарству просвјете и културе Републике Српске и премијеру Милораду Додику у коме предлаже да се не смањују плате запосленима у високом образовању који имају коефицијент мањи од 10, односно плате мање од 1.000 КМ.


Предсједник овог синдиката Стеван Милић је у изјави прецизирао је да универзитети у Бањој Луци и Источном Сарајеву имају укупно 815 запослених у тој категорији и да би предложено смањење од три одсто за шест мјесеци износило 72.000 КМ од њиховог укупног буџета за плате.

"Та средства требало би изнаћи, поготово када се зна да су буџети ова два универзитета ове године забиљежили плус више од 4.000.000 КМ, тако да смо предложили да се из тих средстава обезбиједи потребан новац. Надам се да ће договор бити постигнут, јер је ова категорија људи заиста угрожена малим примањима", навео је Милић.

Он је рекао да су професори на универзитетима сагласни да им се плата смањи за три одсто за наредних шест мјесеци.

Закључцима на Нацрт буџета РС за 2010. годину предложено је смањење плата запосленим у високом образовању и полицији од три одсто за првих шест мјесеци, а у јавној управи 10 одсто за читаву годину.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog