Društvo

Затворена школа због опасности од урушавања

БАЊА ЛУКА - Подручна школа "Ћирило и Методије" у Горњој Пискавици затворена је због дотрајалости објекта и опасности од урушавања, а за ученике је обезбијеђен превоз до централне школе у Пискавици, изјавио је начелник Одјељења за инспекцијске послове града Бања Лука Новак Петраш.


Он је нагласио да је након оцјене судског вјештака градска грађевинска инспекција објекат школе јуче ставила ван употребе, и додао да су већ припремљени урбанистичко технички услови за изградњу новог објекта. Урбанистичко-грађевинска инспекција је у поступку редовне контроле ангажовала судског вјештака, који је утврдио да због физичке дотрајалости, запуштености и неадекватног одржавања објекат не може служити намјени.

"У наредном периоду ћемо предузети све што је у нашој надлежности како би заједно са Министарством био изграђен нови објекат", рекао је Петраш и додао да је вјештак утврдио да знатна оштећења стропне конструкције и других дијелова објекта представљају опасност по живот и здравље људи, а да га није могуће реконструисати.

Он је нагласио да је објекат школе тренутно заштићен с вањске стране како му се не би прилазило, а да ће надлежно одјељење за просторно уређење донијети формалну одлуку о термину рушења.

Према Петрашевим ријечима, подручна школа "Ћирило и Методије" у Горњој Пискавици већ дуже вријеме је у прилично лошем стању.

У Основној школи "Ћирило и Методије" је потврђено да ученици подручне школе из Горње Пискавице редовно долазе на наставу, те да су им у централној школи обезбијеђене учионице, како би наставили са радом.

Подручну школу "Ћирило и Методије" у Горњој Пискавици похађа 19 ученика од првог до петог разреда, а објекат датира из 1950. године.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog