Društvo

Приведено пет особа због пријетњи новинарима ''Инсајдера''

БЕОГРАД - Полиција је привела седам особа, од којих су три малољетне, због сумње да су пријетиле аутору емисије "Инсајдер" Бранкици Станковић.


Министар унутрашњих послова Ивица Дачић прецизирао је да је београдска полиција, у сарадњи са полицијом из Новог Сада, Панчева, Сремске Митровице и Краљева, привела Владимира Самарџића (25) из Новог Сада, Млађена Богдановића (26) из Панчева, Петра Бажалца (18) из Врњачке Бање, Стефана Хаџи Антоновића (22) из Београда, као и Д.Б. (16), Р.М. (17) и А.Д. (15).

Самарџићу је дежурни истражни судија у Новом Саду одредио притвор до 30 дана, а полицијска мера задржавања до 48 часова одређена је Богдановићу и Хаџи Антоновићу, након чега ће уз кривичну пријаву бити спроведени истражном судији.

Против осталих лица биће поднесен извјештај надлежним тужилаштвима, рекао је Дачић из Кине за београдске медије.

"Министарство унутрашњих послова наставља рад на идентификацији других лица за које постоје основи сумње да су извршили наведено кривично дело", рекао је министар Дачић.

Београдска телевизија Б92 осудила је јуче пријетње ауторима емисије "Инсајдер", која се емитује на овој телевизији, и апеловала на државне органе Србије да пронађу починиоце и заштите новинаре.

До најновијег таласа пријетњи путем интернета, графитима на београдским зидовима, у којима се ауторима емисије "Инсајдер" пријети силовањем, клањем, убиством, дошло је, како је саопштио Б92, након емитовања прве епизоде серијала под насловом "(Не)моћ државе", о вођама екстремних навијачких група чију је забрану недавно захтијевао републички јавни тужилац.

"У овој емисији јавност је упозната са садржајем више од сто пријава које је против вођа навијачких група полиција подносила посљедњих година, а по којима, по правилу није долазило до правноснажних пресуда", наведено је у саопштењу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog