Društvo

Jaндрић: Нема помака у преговорима са Владом РС

БАЊА ЛУКА - Потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске Душко Јандрић изјавио је да још нема помака у преговорима са Владом РС у вези са смањењем плата запосленим у високом образовању, полицији, јавној управи и правосуђу.


Јандрић је потврдио да су данас представници четири синдиката имали преговоре са потредсједником Владе РС и министром просвјете и културе Антоном Касиповићем, те другим ресорним министрима, али да није постигнут видан напредак.

"Није постигнут никакав видан напредак, мада смо нудили рјешење која смо и раније предлагали, од којих једно подразумијева да се не смањују плате запосленима чији је коефицијент нижи од 10", рекао је Јандрић.

Јандрић, који је и предсједник Синдиката радника унутрашњих послова, навео је да по рачуници Министарства финансија РС тај приједлог не даје довољно простора за уштеде, да би се покрио недостајући бонус од 16.000.000 КМ.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је 2. децембра Нацрт буџета РС за наредну годину од 1,6 милијарди КМ којим је предвиђено смањење плата запосленима у јавној управи за десет одсто током цијеле године, док плате основном и средњем образовању остају на овогодишњем нивоу.

Према усвојеном Нацрту закона, плате запосленима у институцијама високог образовања и полицији током првих шест мјесеци наредне године биће смањене за три одсто, док ће високопозиционираним службеницима, односно министрима, помоћницима министара и начелницима одјељења примања бити смањена за 15 одсто.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog