Republika Srpska

Пролонгиран рок завршетка радова дијела аутопута Бања Лука-Градишка

БАЊА ЛУКА - Рок за завршетак радова на дијелу аутопута Бања Лука - Градишка, предвиђен за 30. јануар наредне године, пролонгиран је због низа проблема, али никоме није у интересу да се иде на арбитражу која би додатно одгодила завршетак радова, констатовали су представници Министарства саобраћаја и веза Републике Српске и руководство извођача радова - италијанске фирме "Видони".


Министар саобраћаја и веза РС Недељко Чубриловић изразио је незадовољство што мјесецима, када су постојали добри метеоролошки услови, није кориштено више грађевинске оперативе како би радови били убрзани.

Представници "Видонија" као разлоге за пробијање рока навели су неријешен проблем имовинских односа када су почели радове, што је у старту проузроковало заостатак у односу на првобитно планирани рок.

Директор "Аутопутева РС" Душан Топић и даље сматра да је реалан рок љето идуће године, али да ће то зависити од тога колико ће извођачи појачати своје капацитете на градњи.

"До одређене мјере њихови изговори за кашњење имају оправдање, али ипак у највећој мјери разлог је њихово недовољно ангажовање", рекао је Топић.

Он је појаснио да је могућа промјена цијене извођења радова по више основа, напомињући да мора тачно бити дефинисано шта је разлог за пробијање рока и да ли има разлога за повећање цијене.

Пројектна документација за аутопут Бања Лука - Добој, коју је урадила хрватска фирма ИГХ, достављена је јуче на ревизију Институту за грађевинарство Бања Лука, а послије ревизије пројекта услиједиће низ формалности које су потребне да би била обезбијеђена грађевинска дозвола за овај аутопут.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog