Republika Srpska

Јат озбиљно преговара са Туркиш ерлајнзом

БЕОГРАД – Генерални директор „Јат ервејза” Срђан Радовановић изјавио је да се разговори о стратешком партнерству са „Туркиш ерлајнсом”, „одвијају у добром правцу” и навео да су представници турске дипломатије ступили у контакт са представницима српских власти.


„Ствар са стратешким партнерством са 'Туркиш ерлајнсом' се захуктава, и врло је близу тренутак када ћемо ми из 'Јата' потпуну комуникацију са 'Туркиш ерлајнсом' препустити власнику капитала, односно држави јер смо ми већ постали објекат трансакције, а не онај ко то треба да води”, прецизирао је .

Он је истакао да би добар модел стратешког партнерства могао да буде по угледу на „Фијат” и „Заставу”, односно да „Туркиш ерлајнс” и влада буду власници националног авиопревозника, напомињући да ће то бити утврђено током преговора.

Радовановић је навео да је било још заинтересованих за стратешко партнерство са „Јатом”, као што су Марфин група са Кипра и Етихад ервејз из Уједињених Арапских Емирата, али се најдаље и најконкретније у разговорима отишло са „Туркиш ерлајнсом” и „99 одсто даљих корака у том правцу је на влади”.

Он је казао да ће „Јат” ову годину завршити са губитком од око 15 милиона евра, што је ниже од првобитно прогнозираних 20 до 25 милиона евра и дупло мање од губитка у претходној години.

„То, наравно, није сјајно, али је боље него што смо се надали. 'Јат ервејз', као и већина авиопревозника у свету, ове године има губитке. 'Туркиш елајнс' један је од ретких који је забележио профит у 2008. и 2009. години”, нагласио је Радовановић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog