Republika Srpska

У Приједору поново ради предузетничко удружење

ПРИЈЕДОР - У Приједору је данас обновљен рад некадашњег Занатско-предузетничког удружења које би, на основу регистрованих предузетника у овој општини, могло имати око 2 000 чланова.


Шеф Одјељења за привреду у општини Жељко Граховац рекао је да ће предузетници посредством Удружења моћи заједнички наступати према институцијама у реализацији својих права и обавеза, али и према могућим пословним партнерима.

''Предузетништво је најздравији дио привреде Републике Српске, јер они који се њиме баве користе властити капитал и објекте'', сматра секретар Регионалне зантско-предузетничке коморе Бањалука Славко Којић, који је присуствовао сједници иницијативног одбора удружења приједорских предузетника.

Он је рекао да ће Занатско-предузетничка комора Српске предузетницима посредством регионалних комора и општинских удружења пружати стручну помоћ из области правне регулативе, оспособљавању квалификоване радне снаге, а предузимаће и активности на очувању многих заната којима пријети изумирање.

Којић је навео да је Законом о занатско-предузетничкој дјелатности Републике Српске предвиђено организовање пет регионалних комора.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog