Republika Srpska

Авио линија Београд Будимпешта након 17 година

БЕОГРАД – Послије 17 година прекида, данас је на београдски Аеродром „Никола Тесла” слетео авион мађарског авиопревозника „Малев”, чиме је поновно успостављена редовна авионска линија Београд-Будимпешта.


Авион из Будимпеште свакодневно ће слијетати на београдски аеродром у 14,15 сати, у Будимпешту ће полијетати сваког дана у 14,55 сати, а повратне карте већ се могу купити по промотивној цијени од 99 евра са урачунатим таксама.

Комерцијални директор „Малева” Карим Макхлоуф рекао је да је ово прво слијетање авиона те компаније у Београд после 1992. године, истичући да је већ резервисано 6.000 карата за лет на тој линији и да је 75 одсто капацитета за децембар већ попуњено. Макхлоуф је најавио увођење два лета дневно на тој линији, од краја марта следеће године.

Државни секретар министарства за инфраструктуру Миодраг Миљковић рекао је да отварање ове линије представља наставак процеса отварања српског тржишта за авиопревознике из Европе и додао да је један од главних приоритета тог министарства отварање директних авионских линија према земљама у окружењу.

Он је истакао да је са властима Републике Српске договорено и увођење дневне линије Београд-Бањалука, да ће од 1. марта бити уведена линија Београд-Љубљана, а од 1. фебруара Београд-Беч.

Миљковић је подсјетио да ће од 15. децембра безбједоносне таксе на београдском аеродрому бити смањене за 25 одсто, па ће укупни трошкови на терминалу 1 износити 15, 3 евра.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog