Republika Srpska

БиХ: Слабо пијемо домаће

САРАЈЕВО - БиХ је за десет мјесеци извезла безалкохолних пића у вриједности од 16.176.837 КМ, што је 52,1 одсто више него у истом периоду прошле године, рекла је секретар Групације безалкохолних пића Спољнотрговинске коморе БиХ Селма Башагић.


Она је додала да је у истом периоду увоз безалкохолних пића износио 116.412.181 КМ или 9,2 одсто мање него прошле године.

"У посматраном периоду, учешће извоза у увозу износило је 13,5 одсто, што је више него ранијих година", рекла је Башагићева данас новинарима у Сарајеву након састанка Групације безалкохолних пића.

Према њеним ријечима, 81,5 одсто извоза односи се на безалкохолна пића са додатком шећера, 15,2 одсто чине воде без додатка шећера, а воћних сокова је извезено око 3,3 одсто.

"Највише безалкохолних пића извозено је у Хрватску, Словенију, Србију, Црну Гору, САД, Аустрију, Македонију и Канаду", рекла је Башагићева новинарима.

Она је навела да је минералне и газиране воде са додатком шећера увезено око 80,8 одсто, минералне воде без додатка шећера 13,7 одсто, а воћних сокова 5,5 одсто.

Према њеним ријечима, највише безалкохолних пића увезено је из Хрватске, Србије, Словеније, Аустрије, Чешке, Црне Горе и Македоније.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog