Republika Srpska

Словеначка добродошлица за ''бившу браћу''

ПОДГОРИЦА - Словеначка туристичка организација од суботе ће црногорским, српским и македонским грађанима понудити боравак у ски-центрима и бањама Словеније по повољним цијенама, као знак добродошлице у Шенген зону.


Представник Словеначке туристичке организације Кармен Новарлич рекла је да је туристичким пакетом, под називом "Плаћа један путују двоје", црногорским, српским и македонским грађанима понуђен боравак у око 100 хотелских и угоститељских објеката у Словенији, по цијенама од 150 до 450 евра.

"Пакет нуди боравак за двоје, по цијени за једног госта", рекла је Новарлич и додала да ће понуда, која је припремљена у сарадњи са туристичком привредом Словеније, трајати до 15. фебруара.

Она је навела да се грађани са понудом словеначких ски-центара и бања могу упознати преко сајта www.slovenia.info.

"Овом акцијом жељели смо да држављанима Црне Горе, Србије и Македоније пожелимо добродошлицу у подручје Шенгена и предложимо им да свој први одмор без виза проведу у Словенију", истакла је Новарлич.

Представник словеначког "Адрија ервејза" Орхан Хоџић рекао је да је тај авиопревозник припремио нове тарифе за своје путнике.

"Повратна карта до Љубљане износиће од 74 евра, плус припадајуће таксе. Снижена је и сигурносна такса, што ће смањити крајњи износ авио карте", додао је Хоџић.

Компанија је припремила и попусте за студенте који похађају универзитете у Европи.

"За те студенте је припремљена нова годишња тарифа од 160 евра, са припадајућим таксама, за све Адријине дестинације", саопштио је Хоџић и додао да ће понуђене цијене важити до средине марта.

Амбасадор Словеније у Подгорици Јернеј Видетич позвао је црногорске грађане да изаберу словеначке градове и ски-центре за прве дестинације које ће посјетити без виза.

"У Словенији већ раде неки ски-центри, а велики број Црногораца долази на скијање у Словенију, посебно у Крањску гору и на Похорје", рекао је Видетич и додао да су чести гости словеначког елитног хотела "Хабакук" црногорски званичници и министри.

Директор "ХИТ Алпинеа Крањска Гора" Алеш Тополшек саопштио је да је број црногорских туриста који су посјетили Словенију претходних година порастао чак 200 одсто.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog