Republika Srpska

Радмановић:Буџет је предимензиониран

БАЊА ЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић изјавио је да није подржао Приједлог буџета заједничких институција БиХ, јер је тај приједлог био предимензиониран у односу на ситуацију у којој се налази БиХ у свјетлу глобалне економске кризе.


"Друга два члана Предсједништва опредијелила су се да, опет једнострано, због својих жеља, без правих аргумената и сагледавања укупне ситуације, гласају за повећање буџета, не водећи рачуна о грађанима у БиХ, због чега сам ја био против", рекао је Радмановић.

Радмановић је вечерас за Радио-телевизију Републике Српске (РС) рекао да његови ставови на овакав Приједлога буџета нису уважени, јер постоје људи који у БиХ не желе да се договоре и користе сваку прилику за прегласавање, а то, како је рекао, није БиХ.

"О прегласавању српског члана Предсједништва по питању буџета морају да се запитају првенствено посланици из Федерације БиХ, с обзиром да ће грађани у овом ентитету имати социјалних проблема у наредној години", рекао је Радмановић.

Радмановић сматра да свако повећање буџета заједничких институција у БиХ значи смањење ентитетских буџета, а ентитети, како је рекао, значе заштиту.

"Ентитетски буџети су и развојни и социјални, па када се год повећају плате у институцијама БиХ оштећени су борци, породице погинулих и несталих, инвалиди и сви они којима је потребна социјална заштита", рекао је Радмановић и изразио увјерење да ће посланици водити рачуна о томе.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog