Društvo

НСРС: Усвојен Закон о измјени Закона о судовима РС

БАЊА ЛУКА - Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су данас по хитном поступку Закон о измјени Закона о судовима РС.


Министар правде РС Џерард Селман рекао је да се измјене постојећег закона односе само на одгађање примјене закона, односно да се умјесто 1. јануара почне примјењивати 1. маја 2010. године.

Законом је предвиђено оснивање пет окружних привредних судова у Бањој Луци, Бијељини, Добоју, Требињу и Источном Сарајеву као првостепених, те вишег привредног суда са сједиштем у Бањој Луци.

Привредни судови би углавном преузели надлежност привредних одјељења која се налазе у саставу основних судова Бања Лука, Бијељина, Добој, Требиње и Соколац, а то се углавном односи на регистрацију пословних субјеката, стечајни и ликвидациони поступак и привредне спорове и сличне надлежности.

Посебна сједница настављена је са готово три сата закашњења након што је министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Раде Ристовић, као предлагач Приједлога закона о јединственом уређивању права на готовинску накнаду, дао сагласност на промјену редослиједа тачака дневног реда.

Према измијењеном редослиједу ова тачка ће се, умјесто као прва, разматрати као пета, посљедња тачка дневног реда посебне сједнице.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog