Politika

СНСД: Промовисан нови страначки мото

БАЊА ЛУКА - Савез независних социјалдемократа промовисао је данас политички мото „Српска заувијек“, који ће користити за политичке догађаје у наредним мјесецима.


„Одлучили смо да изађемо са тим слоганом и кажемо свим нашим пријатељима, бирачима, грађанима, партнерима, симпатизерима, другим политичким странкама и међуанродној заједници с којег политичког става наступамо на предстојећим политичким догађајима до избора, а то је `Српска заувијек`“, рекао је извршни секретар СНСД-а Рајко Васић на конференцији за новинаре у Бањој Луци.

Васић је истакао да СНСД излази са овим мотом као логичним наставком свих страначких политичких одредница уназад неколико избора, подсјетивши на слогане „Будућност Српској“, „Напријед Српска“, „Прво РС“, „Моја кућа Српска“.

„У нашем оснивачком политичком програму записано је да БиХ видимо са два ентитета и три конститутивна народа и тога се држимо и данас. Да смо на добром путу показали су и бирачи прошле године када смо добили нових 20 општина, у којима СНСД има власт“, додао је Васић.

Он је навео да СНСД не иде на изборе 2010. године само за свој рачун, већ за рачун РС, као најодговорнија, највећа и најјача политичка снага и да зато, како је рекао, не сматра, као ПДП, да је будућност Српске ријешена.

„То је чињеница која не стоји и та борба ће трајани у наредних неколико мандата. Треба јасно да се раздвојимо од оних који су спремни за сарадњу са унитарним дијеловима и БиХ и међународне заједнице, да људи знају о чему се ради“, рекао је Васић, подсјетивши на сталне притиске међународних званичника за ревидирање Дејтонског споразума.

Извршни секретар СНСД је оцијенио да тврдња да је будућност Српске ријешена значи предају оних који тако тврде.

Васић је рекао да је СНСД, у складу са тим, предузео унутрашњу акцију, напоменувши да су иза странке избори у Активу жена, завршавају се избори у Младим СНСД-а, а у општинским одборима проводи се акција „1.000 нових мјесних одбора“.

„Циљ нам је да до марта имамо за свако бирачко мјесто у РС мјесни одбор, што значи нових 2.100 одбора“, прецизирао је он.

Ако се мото „Српска заувијек“ прихвати у јавности, додао је он, биће и слоган кампање за опште изборе 2010. године.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog