Politika

Фратини: Дошао је тренутак да Србија поднесе апликацију

БЕОГРАД - Министар спољних послова Италије Франко Фратини изјавио је да је дошао тренутак да Србија поднесе апликацију за стицање статуса кандидата за чланство у Европској унији.


"Мислим да је, прије Божића, тренутак за Србију да поднесе кандидатуру", рекао је Фратини у интервјуу за београдске "Вечерње новости", и истакао да је Италија изузетно задовољна због деблокаде Прелазног трговинског споразума.

Он је нагласио да се званични Рим залаже за убрзање европских интеграција Србије и цијелог западног Балкана, "због чега је здушно поздравио одлуку о одмрзавањуПрелазног трговинског споразума".

"Одмрзавању Прелазног трговинског споразума треба придодати, у веома кратком року, и успостављање либерализације визног режима са земљама потписницама Шенгенског споразума", рекао је Фратини и додао да ће Италија бити прва земља коју ће, у оквиру програма "Око Европе без визе" посјетити група житеља Србије.

Одговарајући на питање шта ће бити с ратификацијом Споразума о стабилизацији и придруживању, Фратини је изразио наду да ће она почети у наредних шест мјесеци.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog