Republika Srpska

Зворник усвојио буџет мањи за 6,5 одсто од овогодишњег

ЗВОРНИК - Нацрт буџета општине Зворник за 2010. годину износи 13.267.880 КМ, што је у односу на ребалансирани овогодишњи буџет мање за 6,5 одсто.


Вршилац дужности начелника Одјељења за финансије општине Зворник Милан Кикић рекао је да је буџет за наредну годину рестриктиван, појаснивши да су, у односу на овогодишњи, умањена средства корисницима на свим буџетским позицијама.

Начелник општине Зворник Зоран Стевановић рекао је, на јавној расправи о Нацрту буџета са представницима мјесних заједница и буџетских корисника, да се Нацртом буџета покушало, гдје је год било могуће, направити уштеде.

"Пуњење буџета у посљедња два овогодишња мјесеца примораће нас да неке од буџетских корисника ускратимо за дио буџетских средстава која су им према плану буџета за 2009. године била предвиђена", рекао је Стевановић.

Он је додао да би требало Нацртом буџета за идућу годину, према сугестијама ресорног министарства, умањити и плате радника општине за још пет одсто.

Према Нацрту буџета, порески приходи планирани су у износу од 10.072.680, а непорески у износу од 2.953.700 КМ. У структури расхода за бруто плате предвиђено је око 3,6 милиона КМ, а за накнаде трошкова запослених и одборника у Скупштини општине Зворник још око милион КМ.

За материјалне трошкове и услуге биће потрошено око 2,6 милиона КМ, за текуће помоћи око 2,7 милиона КМ, капиталне трошкове око 2,8 и капиталне помоћи 455.000 КМ.

Представници мјесних заједница изразили су очекивања да ће из буџета бити настављено финансирање инфраструктурних пројеката, док су буџетски корисници, невладине и спортске организације мишљења да оквири буџетских ставки, уз одговарајућу штедњу, могу задовољити њихове најосновније потребе.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog