Republika Srpska

Влада одлучила за "Маглић" и "Саву"

БАЊА ЛУКА - Влада Републике Српске одобрила је данас исплату 1.350.000 КМ са рачуна посебних намјена за куповину предузећа дрвне индустрије "Маглић" из Фоче које је у стечају, као и исплату 229.500 марака ПДВ-а и 14.839 марака пореза на пренос непокретне имовине.


Износ уплате умањен је за 50.000 КМ уплаћених као депозит.

Влада је донијела и приједлог рјешења о давању сагласности на закључивање уговора о купопродаји дијела имовине предузећа "Маглић" и приједлог рјешења о именовању Комисије за примопредају те имовине, саопштено је из Бироа Владе РС за односе са јавношћу.

Влада је на данашњој сједници прихватила понуду Милорада Крстића из Бијељине за куповину имовине Пољопривредне индустрије "Сава" из Бијељине које је у стечају и предложила и Скупштини повјерилаца да је прихвати.

На сједници је донесена и одлука којом се утврђује да је од општег интереса изградња мјесне телекомуникационе мреже у насељу Пријечани у Бањалуци.

Влада је донијела и одлуку о додјели 104.800 КМ добротворним друштвима "Мерхамет" у Републици Српској, а Министарству управе и локалне самоуправе дата је сагласност на план утрошка 8.700 КМ помоћи "Каритасу" у РС за период од 1. јануара до 30. новембра ове године.

Влада донијела је и одлуку о додјели 124.800 КМ за рад удружења и организација цивилних жртава рата Бошњака и Хрвата у РС.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog